За нас

Ако купувате или продавате, наемате или отдавате под наем имот в района на град Варна
и ако обичате спокойствието и уюта на бутиковия магазин:

Добре дошли в Агенция Спасова!

Надяваме се да станем част от Вашите инвестиционни намерения. С лекота и задоволство да „смените адреса” на имота, който очаквате да купите, продадете, наемете или отдадете под наем.

При нас можете да получите и съвет да не правите нито едно от гореизброените неща и пак да спечелите!?

Агенцията е създадена през 1994 година и първоначално работи като еднолична фирма при условията на джойнт вентчър / Joint Venture / с „Български имоти” ООД – един от пионерите и първата най-голяма национална фирма за недвижими имоти в България.

От 1998 год. до 2003 год. – едно успешно съдружие в „Имобила” ООД Варна. От 2004 год. финансово и юридически се обособява като самостоятелна фирма с подчертано семеен характер. Днес около 70% от клиентите на агенцията са постоянни клиенти – един атестат за качество на предлаганите услуги.

Агенцията е член на:

ВАНИ – Варненска Асоциация Недвижими Имоти
НСНИ – Национално Сдружение Недвижими Имоти

Асоцииран член на:

CEREAN – Централно Европейска Мрежа на Асоциациите Недвижими Имоти
FIABCI – Международна Федерация за Недвижими Имоти
NAR – Асоциация на Реалторите
IRPF – Международна Федерация за Недвижими Имоти.

Водещи принципи в поведението ни на пазара са:
  • Морал и отговорност характерни за семейния бизнес
  • Постигане на максимално печеливш резултат за всички страни по сделката
  • Работим изключително и само с договор за поръчка, с което се гарантират интересите на страните за ясни, точни и коректни взаимоотношения
  • Не се ангажираме с посредническа услуга за имот, който ние самите не бихме купили /наели/

Собствениците на агенцията и всички постоянно работещи служители са с висше образование. Агенцията е с дългогодишен опит и консултант в областта на градоустройството, териториалното и селищно устройствено проектиране за множество населени места на територията на Североизточна България и най-вече на Община Варна.

Освен с недвижими имоти – регион Варна, чрез мрежа от професионално доказали се агенти и фирми – ексклузивни партньори обслужваме оферти по Северното и Южно Черноморие, районите на Банско, Троян-Априлци, Стара Загора, Пловдив и София.

 

С желание да Ви бъдем полезни:
Цветана Спасова
управител

Услуги

Покупко-продажба на недвижими имоти

Наемни отношения

Управление на недвижими имоти
/услугата подробно е изложена в раздел „управление“/

Правни и счетоводни консултации и услуги

Уреждане статут на пребиваване съгласно Закона за чужденците в Република България

Регистрация на фирма с цел закупуване на недвижим имот. Последващо счетоводно обслужване

Прединвестиционни проучвания, проектиране
/кадастър, регулация, изготвяне на инвестиционни проекти,
въвеждане в експлоатация, смяна статут на сгради и земя/

Пълно съдействие при придобиване на имот чрез банков кредит

Лицензирани експертни оценки

Пазарни проучвания и анализи

Интериорни решения и обзавеждане

Строително-ремонтни услуги

Подръжка и озеленяване на градини

Управление

Aгенцията е с доказан опит, както в управлението на имоти за обитаване – апартаменти, вили и къщи, така и на имоти за бизнес – офиси и търговски обекти.

Това е една ефективна форма за стопанисване на имоти без прякото участие на собствениците. Изключително подходяща за българи живеещи в чужбина, чужди граждани, собственици инвестирали в недвижима собственост с цел получаване на дивидент от наеми. Подходяща е и за имоти с повече собственици, които нямат консенсус за начина на ползване и поддръжка на имота.

Възлагането на един имот за управление се извършва чрез договор между собственика и агенцията. В агенцията можете да получите следните услуги във връзка с управлението на Вашия имот:

Подготовка за управление на имота преди отдаването му под наем.
  • Получавате консултация относно възможната доходност на имота, съобразно района, вида и състоянието му. Възможност за повишаване на доходността с подобряване качеството на обекта.
  • Изготвяне на проект и изпълнение по задание на собственика за пълно обзавеждане и оборудване / корпусна и мека мебел, кухни, спални, бяла и черна техника, интериорен текстил, аксесоари декорации и аранжировки… При обзавеждането водещ принцип е постигане на баланс между качество, цена, естетика и последваща ефективна експлоатация и поддръжка.

 

Целта ни е да се създаде обект с максимално добри качества за отдаване под наем. Възможно е проектът да бъде консултиран и с експерт по фън-шуй.

Реклама на имота и намиране на възможно най-приемливия за Вас наемател. Постигане на възможно най-добрите за Вас условия и цена. Избиране на оптимален вариант за данъчно облагане на наемната цена.
Изготвяне на договор за наем, съобразен с действащото законодателство, заедно с необходимите по договора съпътстващи документи – опис-протокол за обзавеждане и оборудване, платени сметки за консумативи …
Пълно заместване на собственика по време на срока на договора.
  • Получаване на месечната наемна цена, внасянето и по сметка на собственика или превеждането и по друг, указан от него начин;
  • Текущ ремонт, поддръжка и почистване на имота. За къщи и вили – поддържане на градина;
  • Деклариране на доходите по чл.41 от ЗОДФЛ
  • Актуализиране и прекратяване на договора за наем

Възнаграждението се договаря в зависимост от вида и обема задължения на агенцията договорени със собственика на имота. Интересът на агенцията е общ с този на собственика за постигане на постоянна заетост на имота, при възможно най-висока пазарна наемна цена.

Контакти

CAPTCHA Image

Моля, попълнете кода за сигурност

ИЗПРАТИ

Благодарим Ви за запитването!